Автоновини

Mercedes представив A-Class нового покоління

Фото: Mercedes-Benz

Компанія Mercedes-Benz офіційно представила модель A-Class четвертого покоління. Хетчбек отримав нові двигуни і трансмісії, систему напівавтоматичного управління, а також інтуїтивний мультимедійний комплекс з системою голосового управління. Прем’єра новинки відбулася на закритому заході в Амстердамі.

Ціни на новий Mercedes A-Class для України оголосять в березні цього року. У німецькій компанії також додали, що клієнти отримають перші хетчбеки в червні 2018 року.

Новинка розроблялася протягом останніх кількох років, і за цей час німці випробували більше ста прототипів. Тести велися в різних кліматичних зонах в чотирьох частинах світу: Європі, Азії, Африці та Америці. Автомобілі пройшли в цілому 12 млн км по дорогах Німеччини, Італії, Фінляндії, Франції, Іспанії, ОАЕ, ПАР, Китаю і США.

Зовні A-Class виявився схожий на купеподібний седан CLS нового покоління, представлений в листопаді минулого року на мотор-шоу в Лос-Анджелесі. Зокрема, хетчбек отримав більш вузькі світлодіодні фари головного світла з хромованими елементами, а також двосекційні ліхтарі.




Коефіцієнт аеродинамічного опору нового Mercedes-Benz A-Class склав 0.25, що, як заявили в компанії, є найкращим показником в компакт-класі. Хечтбек отримав активні «жалюзі» радіатора, які автоматично відкриваються для кращого охолодження моторного відсіку при необхідності.

У основу новинки лягло вдосконалене модульне шасі MFA. На хетчбеке застосували модернізовану передню підвіску типа Macpherson з алюмінієвою рульовою тягою і многоричажкою — ззаду. Габаритна довжина склала 4419 міліметра, а розмір колісний бази — 2729 міліметрів, що більше колишнього A-class на 127 і 30 мм відповідно. Об’єм багажника склав 370 л, що на 29 л ширше багажника моделі третього покоління.

Mercedes-Benz A-Class представлений з істотно оновленою моторною лінійкою. Відразу після старту продажів покупцям запропонують три агрегати на вибір. Базовий варіант (A200) оснащується новим 1,4-літровим бензиновим чотирьохлітровим наддувним мотором, розробленим концерном Daimler спільно з компанією Renault.

Агрегат, що має систему деактивації половини циліндрів при малих навантаженнях, розвиває 163 к.с. і 250 Нм крутного моменту. Двигун поєднується з шестиступінчастою механічною коробкою передач, або з семідіапазонним «роботом» з двома зчепленнями. Заявленая витрата – 5,1 л на 100 км пробігу в змішаному циклі.

Варіант з індексом A250 отримає дволітрову «четвірку», яка видає 224 к.с. і 350 Нм. Також буде доступний більш легкий 1,5-літровий турбодизель (A180 d) з удосконаленою турбіною і модернізованою системою охолодження. Такий мотор розвиває 116 к.с. і 260 Нм крутного моменту. Топовий бензиновий агрегат і двигун на важкому паливі працюють виключно з роботизованою трансмісією.

Хетчбек буде доступний як з переднім приводом, так і з приводом на всі колеса, реалізованим через багатодискову муфту. За додаткову плату також пропонуються адаптивні амортизатори і система Dynamic Select з чотирма режимами, в залежності від вибору яких змінюються настройки двигуна, трансмісії, рульового управління і підвіски.




Mercedes-Benz A-Class вперше отримав систему напівавтоматичного управління з технологіями, запозиченими у флагманської моделі S-Class. При певних умовах в управління автомобіля буде втручатися електроніка, грунтуючись на даних навігації, відеокамери і радарів, скануючих дорожню обстановку на відстані до 500 метрів. Наприклад, система здатна завчасно скорегувати швидкість автомобіля в разі необхідності при наближенні до різких поворотів, складним розв’язкам і перехрестям.

Крім того, новинка отримала систему допомоги при зміні смуги руху, функцію запобігання фронтальних зіткнень з можливістю розпізнавання пішоходів і велосипедистів. Плюс до всього електроніка автоматично активує гальма, якщо визначить неминучий удар ззаду. Це допоможе уникнути подальшого сильного струсу, що мінімізує можливість отримання пасажирами серйозних травм хлистів.

За додаткову плату будуть доступні адаптивні фари головного світла з індивідуально контрольованими LED-елементами з автоматичним регулюванням інтенсивності світлового потоку.

Що стосується інтер’єру нового A-Class, то там кількість аналогових кнопок і механічних перемикачів буде зведено до мінімуму. На передній панелі з’явиться два великих дисплея діагоналлю 10,25 дюйма, на один з яких будуть виводитися показання приладів, а інший буде відповідати за управління нової мультимедійної системи під назвою Mercedes-Benz User Experience (MBUX). На центральному тунелі встановлять опціональний тачпад, за допомогою якого можна управляти рядом функцій.




Крім цього, ряд функцій автомобіля можна контролювати за допомогою голосу. При цьому, як відзначили в компанії, система здатна розуміти «натуральну мову», а не просто певний набір команд. Щоб активізувати систему голосового управління, необхідно вимовити «Hey, Mercedes». В якості опції також буде доступний проекційний дисплей і навігаційна система з доповненою реальністю.

У 2019 році у A-Class нового покоління з’явиться модифікація в кузові «седан», яка зовні виявиться схожою на прототип Concept A. Він був показаний в квітні на Шанхайському автосалоні і покликаний дати уявлення про компактний седан, який повинен встати на щабель нижче моделі CLA.

Надалі німці випустять «заряджену» версію моделі – Mercedes-AMG A45 з модернізованою «турбочетвіркою», що працює разом з 48-вольтовоюсистемою. Остання, в свою чергу, буде живити невеликий електромотор і турбіну на електричному приводі. Сумарна віддача агрегатів перевищить 400 к.с. Пізніше у хот-хетча з’явиться менш потужна версія – A35 – з агрегатом потужністю 300 кінських сил.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook