Авто на єврономерах Автоновини

Поліція почала масово вилучати машини на єврономерах: з’явилися подробиці (фото)

Власники нерозмитнених автомобілів заявили про безпрецедентну спробу тиску на них з боку поліції і митників. Вже відомо щонайменше про 100 випадків, коли в ході перевірок «по орієнтуваннях» силовики забирали такі транспортні засоби на штрафмайданчики. Про це повідомили в громадській організації «Авто Євро Сила». У АЄС допускають, що заарештовані авто дійсно ввозилися з порушеннями і чекають, що хвиля накриє всю Україну, повідомляє Autonews.

«Епіцентр» перевірок припав на південні області. Так, кілька днів тому журналісти навели докази проведення спецоперації в Одеській області. До неї залучили патрульну поліцію, митників, і кінологів з собаками – для пошуку зброї та наркотиків. Мобільні групи чергували як в обласному центрі, так і на трасах.

«За інсайдерською інформацією, більше 100 авто на єврономерах вилучено у жителів Одеси і Одеської області. Ця тенденція буде тривати і далі, масові перевірки поширяться по всій Україні, тому що з точки зору перевіряючих вона показала дуже великий результат. Наскільки я розумію, у силовиків є загальні орієнтування (наприклад, «розшук автомобіля BMW синього кольору на іноземній реєстрації», без зазначення конкретної моделі), згідно яких вони і зупиняють всі підряд машини. Далі перевіряють документи і шукають порушення», – каже один з керівників АЄС Олег Ярошевич.

В ході перевірки водія можуть відправити на пункт митного контролю або просто вилучити машину на штрафмайданчик до з’ясування обставин. А штрафмайданчик – це вже пастка, так як забрати його звідти може або власник (в даному випадку – іноземець), або українець, але якщо у нього є дозвіл на це від іноземця.




«Ми допускаємо, що ці автомобілі були дійсно з порушеннями законності знаходження на території України: ввезені з порушеннями або перебувають з перевищенням терміну, люди їх передовіряли або підробляли доручення. Тому що автомобілі АЄС поліція не чіпає, так як знає, що вони всі перевірені і в рамках законодавства. Виходить, що з одного боку, поліція і митники виконують свої обов’язки, а з іншого – порушують своїми діями законодавство. Так як за перевищення терміну перебування накладається адмінпокарання – штраф у 8500 грн – але не вилучення автомобіля. Знову ж таки, ці всі перевірки можна проводити не на вулиці, а тільки на визначених законом місцях – відокремлених білою лінією спецмайданчиках. Також законом заборонені спільні патрулювання поліції і митників», – наполягають в АЄС.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook