Автоновини

Останній Koenigsegg Agera назвуть на честь скандинавського бога грому

Фото: Diariomotor

Компанія Koenigsegg працює над двома останніми примірниками гіперкара Agera – FE (Final Edition). Один з них отримає назву Thor – на честь бога Тора скандинавської міфології. Про це повідомляється в Instagram клієнта шведської марки, який замовив автомобіль.

Замовник гіперкара зазначив, що Koenigsegg Agera Thor отримає кузовні панелі з карбону сріблястого і чорного кольору, які інкрустовані діамантами. Плюс до всього, купе оснастять особливим заднім антикрилом і спеціальним аеродинамічним елементом на кришці моторного відсіку в вигляді «плавця».

Koenigsegg Agera Thor буде приводитися в рух п’ятилітровим твін-турбо агрегатом V8 з двома турбінами. Передбачається, що потужність агрегату складе 1360 кінських сил. Заявлена ??максимальна швидкість гіперкара перевищує 450 км на годину.

Восени 2017 року гіперкар Koenigsegg Agera RS став найшвидшим серійним автомобілем у світі, розігнавшись до 444,6 км на годину. Рекордний заїзд відбувся в американському штаті Невада на 18-кілометровому перекритому відрізку шосе між містами Лас-Вегас і Парампі.

При першій спробі гіперкар зміг розігнатися до 457 км / год, а під час другої спроби була зафіксована швидкість в 436,1 км на годину. Таким чином, середній показник автомобіля склав 444,6 км на годину. Agera RS відняла рекорд у 1200-потужного Bugatti Veyron Super Sport, який в 2010 році розігнався до 431 км на годину.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook