Автоновини

Новий Ford Explorer отримає іншу платформу і 400-потужну версію

Фото: Motor1

Ford Explorer наступного покоління буде побудований на новій задньопривідній платформі, а також отримає кращу ST-модифікацію c мотором понад 400 кінських сил. Про це з посиланням на власне джерело повідомляє онлайн-видання The Truth About Cars.

В основу позашляховика шостого покоління ляже нова модульна задньопривідна архітектура CD6. Більшість кузовних панелей будуть виконані зі сталі. Передбачається, що на цій же базі побудують нову модель компанії Lincoln, яка буде відрізнятися від Explorer більш розкішним виконанням.

У лінійку двигунів увійде та ж 2,3-літрова «турбочетвірка» EcoBoost, яка на нинішній моделі розвиває 284 сили. Нинішній 3,5-літровий атмосферник V6, що видає 294 сили, замінять новим більш потужним агрегатом робочим об’ємом 3,3 літра.

Нарешті, на зміну топового 3,5-літрового мотора з двома турбінами прийде трьохлітровий бітурбо V6, віддача якого перевищить 400 кінських сил. Таким агрегатом укомплектують спортивну модифікацію ST. Всі двигуни будуть працювати в парі з 10-ступінчастою автоматичною коробкою передач.

За попередніми даними, Ford Explorer шостого покоління дебютує в кінці нинішнього або на початку наступного року. Серійний випуск позашляховика почнеться навесні 2019 року.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook