Автоновини

Tesla Model S перетворили на найшвидший в світі універсал

Фото: Autocar

Британська інжинірингова компанія Qwest створила електричний універсал на базі Tesla Model S P90D. Розробники стверджують, що побудували найшвидший у світі автомобіль з таким типом кузова. Першу фотографію новинки опублікувало видання Autocar, повідомляє Auto-motive.

Проект отримав назву P90D-SB – від Shooting Brake. Автомобіль вийшов на 14 кг легшим за свого «донора» за рахунок особливої ??задньої секції, виконаної з карбону. Технічна складова електрокара змінам не піддалася. Tesla Model S P90D оснащується двома електричними агрегатами, які в сумі видають 762 кінські сили.

Новинка здатна прискорюватися з місця до 100 км на годину за 2,8 секунди. Для порівняння, 670-потужний гібридний універсал Panamera Turbo S E-Hybrid Sport Turismo набирає першу “сотню” за 3,6 секунди.

Компанія Qwest працювала над проектом електрокара з кузовом Shooting Brake на базі Tesla більше одного року. Вартість перетворення електромобіля в універсал склала близько 70 тис. фунтів стерлінгів. Публічна прем’єра новинки відбудеться в травні на Лондонському автосалоні.

Qwest не єдина британська компанія, яка створила електричний універсал на базі Tesla. Над подібним проектом також працює студія Niels van Roij Design з Лондона спільно з нідерландським кузовним ательє RemetzCars. Новинка повинна дебютувати в березні.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook