Автоновини

Китайці представили безпілотний автомобіль для каршерінгу

Фото: Lifan

Китайський Lifan і його дочірня компанія Panda Auto розробили безпілотний автомобіль другого покоління, який призначений для каршерінга.  Також в проекті взяла участь Baidu, одна з найбільших IT-компаній в світі. На даний момент автопарк Panda Auto налічує понад 15 000 автомобілів.

Перша безпілотна модель Lifan носить назву 820EV. Вона отримує інформацію про своє місцезнаходження і ситуації на дорозі від радарів, датчиків і камер. Також автомобіль ідентифікує дорожні знаки і використовує глобальну супутникову навігацію. Машина здатна самостійно приїжджати до пасажира за викликом через додаток, а після прибуття на місце призначення – знаходити найближче паркувальне місце.

На даний момент 820EV володіє третім рівнем за класифікацією спільноти автомобільних інженерів (SAE). Це означає, що технологія дозволяє водієві не контролювати машину на дорогах, але бути готовим взяти керування на себе в будь-який момент.

Електромобіль функціонує на базі нової платформи безпілотного водіння Baidu Apollo 2.0. Щоб спланувати маршрут і прибуття до місця виклику система використовує карти і GPS-позиціонування. Таким чином, завдання власника – ввести в навігаційну систему місце призначення, а машина сама прокладе шлях і відвезе в потрібну точку.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook