Автоновини

Bugatti почне робити гальмівні супорти за допомогою 3D-друку

Фото: Bugatti

Компанія Bugatti стане першим в світі автовиробником, який буде робити супорти гальмівних механізмів за допомогою 3D-друку. Про це повідомляє прес-служба французької марки.

Титанові супорти виготовляються за допомогою спеціальних 400-ватних лазерів. Металевий порошок нагрівається до 700 градусів і накладається 2213 шарами. Весь процес займає не менше 45 годин.

Маса кожної деталі довжиною в 41 см становить 2,9 кг, що на два кілограми легше алюмінієвого аналога. При цьому титан значно міцніше алюмінію і здатний витримувати тиск в 125 кг на міліметр. У Bugatti відзначили, що технології виготовлення супортів запозичені з автоспорту і авіабудування.

На даний момент компанія Bugatti випускає єдину модель – гіперкар Chiron. Купе комплектується 1500-потужним семилітровим двигуном W16 з чотирма турбокомпресорами. Автомобіль здатний розганятися до 100 км / год за 2,5 секунди, а його максимальна швидкість «з метою безпеки» обмежена 420 км на годину. Щоб зняти обмеження потрібен спеціальний ключ, який пересуває обмежувач до позначки в 450 км на годину.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook