X

Bentley Bentayga спробує стати найшвидшим SUV в гонці на Пайкс Пік

Фото: Bentley

Bentley Bentayga в нинішньому році візьме участь в гонці з підйому на гору Пакс Пік в США і спробує встановити рекорд змагання серед серійних кросоверів. Про це з посиланням на власне джерело повідомляє Autocar.

Автомобіль буде заявлений в гонці під номером «8». Інженери автоспортивного підрозділу британської марки обладнають кросовер каркасом безпеки, а також проведуть інші необхідні модернізації. При цьому співрозмовник Autocar зазначив, що автомобіль залишиться максимально близьким до серійного. Всі офіційні характеристики Bentley Bentayga для Пайкс Пік будуть оголошені в березні. Тоді ж назвуть і пілота.

Стандартний Bentley Bentayga оснащується шестилітровим твін-турбо мотором W12, що розвиває 608 к.с. і 900 Нм крутного моменту. Двигун працює в парі з восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач. Кросовер здатний з місця прискорюватися до 100 км / год за 4,1 сек, а його максимальна швидкість складає 301 км на годину.

Раніше компанія Bentley представила нову модифікацію Bentayga, яку оснастили чотирилітровим бензиновим V8 з двома турбінами. Мотора видає 550 сил і 770 Нм. Такий кросовер здатний набирати першу “сотню” за 4,5 сек, а його максималка складає 290 км на годину.

Поділитися цим!
Макс Коротченко:
Related Post