Авто на єврономерах Автоновини

Власників єврономерів позбавлять можливості управляти нерозмитненим автомобілем – експерт

Про це в коментарі ГолосUA повідомив експерт з транспортних питань В’ячеслав Коновалов.

«Заборонити передавати право управління автомобілем стороннім особам-це один з 25 заходів, які там пропонувалася, як варіант. Цей законопроект вже давно обговорюється. Інше питання, що поки не вистачає голосів нардепів, щоб винести його в зал на обговорення. Наступний момент полягає в тому, що самі представники еврономерів поводяться пасивно. Досить згадати серпневу прес-конференцію, коли захисники автомобілів на єврономерах обіцяли 150-200 тисяч мітингувальників. У підсумку у вересні на акцію протесту вийшло тільки 2-3 тисячі автомобілістів. Влада подивилася на це і зрозуміла, що власників євроблях можна пресувати, вони як терпіли, так і далі будуть терпіти», – сказав В. Коновалов.

За словами експерта, вже завезені автомобілі можна було б розмитнити за 300-500 євро.

«Глава Комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики Южаніна виглядає як собака на сіні, вони не можуть легалізувати незаконні автомобілі і не хочуть брати з них податки. У нас виходить дивна ситуація, коли багато співробітників правоохоронних органів замішані в розборках з євробляхамі. Їм вигідно створити ажіотаж навколо єврономерів, щоб знизити на них ціни. Влада нагнітає паніку, люди біжать здавати свої автомобілі на розбирання», – резюмував В. Коновалов.

Нагадаємо, чиновники придумали спосіб боротьби з власниками автомобілів, які незаконно перебувають на території України. Згідно з розробленим законопроектом, транзит і тимчасове ввезення автомобілів в країну планується залишити, але ось правила все-таки змінять.

Документ пропонує заборонити передавати право управління автомобілем стороннім особам. Іншими словами, користуватися машиною зможе тільки нерезидент, який перетнув кордон.

За словами голови Комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики Ніни Южаніної, тимчасове ввезення буде вводитися з обмеженням для осіб, які можуть користуватися такими автомобілями.

«Передача в управління автомобіля громадянину України – апріорі неможлива», – говорить глава Комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна.

Також чиновники розглядають варіант ввести норму, яка наділить поліцію правом затримувати автомобіль і транспортувати його до кордону.

Одна з основних причин небажання проходити розмитнення – завищене ввізне мито і вимога сплати ПДВ. Так кажуть активісти, що виступають за легалізацію своїх автомобілів.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook