Автоновини

Mercedes почав випробування електричного кросовера

Фото: Autocar

Компанія Mercedes-Benz почала дорожні випробування свого першого серійного електричного кросовера EQ C, який зможе конкурувати, наприклад, з Tesla Model X. Шпигунські фотографії тестового прототипу новинки, зроблені за Полярним Кругом, опублікувало видання Autocar.

Провісник «зеленого» позашляховика «Мерседеса» дебютував восени 2016 року на Паризькому автосалоні. Концепт-кар Generation EQ був оснащений двома електромоторами сумарною потужністю 300 кВт (408 к.с.), розташованими на передній і задній осі.

Кросовер здатний прискорюватися з місця до 100 км / год менш ніж за п’ять секунд. Таким чином, динамічні показники електрокара близькі до Mercedes-AMG GLC 43. Завдяки комплекту літій-іонних акумуляторів ємністю 70 кВт-год позашляховик може проїхати без підзарядки до 500 кілометрів.

Серійний автомобіль розроблять на архітектурі EVA з використанням високоміцної сталі та алюмінію, спеціально розроблених для електричних машин. В кросовері використовують нову систему проводки, яка дозволить перекидати на передню або задню вісь до 100% крутного моменту в разі потреби.

За попередніми даними, Mercedes-Benz EQ C з’явиться в 2019 році. Раніше стало відомо, що випуск моделі налагодять на підприємстві в американському штаті Алабама, на модернізацію якого витратять близько одного мільярда доларів. Кросовер буде конкурувати з Audi E-tron, Jaguar I-Pace і Tesla Model X.

За попередніми даними, в нове електричне сімейство німецької марки увійде два седана, два кросовера, а також хетчбек, який зможе скласти конкуренцію BMW i3. Прототип останнього був представлений у вересні на Франкфуртському автосалоні.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook