Автоновини Детройт-2018

Toyota відродить позашляховик FJ Cruiser

Фото: Motor1 / Toyota

Компанія Toyota може відродити позашляховик FJ Cruiser. Про таку можливість заявив на автосалоні в Детройті генеральний директор Toyota Motor North America Джим Ленц, повідомляє Motortrend. За його словами, питання розробки наступника цього автомобіля зараз розглядає керівництво японського бренду. Якщо проект отримає «зелене світло», новинка може стати конкурентом Jeep Wrangler і Ford Bronco.

«На даний момент у нас є місце для невеликого позашляховика. Ми отримуємо багато запитів від клієнтів, які хочуть заміну FJ або якогось схожого варіанту», – заявив топ-менеджер.

Раніше Toyota вже продемонструвала кілька позашляхових концептів, які могли б послужити основою для майбутньої машини. Так, в квітні 2017 року на автосалоні в Нью-Йорку компанія представила прототип FT-4X. Автомобіль побудований на платформі TNGA, а габарити кросовера близькі до моделі CH-R. Ряд деталей кузова автомобіля виконані з карбону.

Над дизайном моделі працював каліфорнійський підрозділ Toyota. У бічне дзеркало вбудована камера GoPro. Кришка багажника може розчинятися вертикально, або відкриватися по секціях. В салоні машини встановили спальний мішок, який укладається між передніми сидіннями.

На листопадовому автосалоні в Лос-Анджелесі Toyota показала концептуальний позашляховик FT-AC (Future Toyota Adventure Crossover). Головною особливістю прототипу став комплекс камер, завдяки яким можна записувати подорожі. Пристрої інтегровані в корпуси зовнішніх дзеркал, які працюють в парі з інфрачервоними камерами,  для зйомки в темний час доби. Додаткові світлодіодні елементи на даху можуть служити в якості спалаху.

Toyota FC-AC отримала ряд елементів для їзди по бездоріжжю, включаючи посилений захист днища і нижньої частини кузова, буксирувальні гаки, 20-дюймові колісні диски і позашляхові покришки. Ззаду встановлено спеціальне кріплення для перевезення велосипедів.

Toyota припинила випуск FJ Cruiser в кінці 2016 року. Автомобіль оснащувався 4,0-літровим бензиновим мотором. Потужність агрегату становить 260-кінських сил.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook