Автоновини Детройт-2018 Женева-2018

Названа дата прем’єри відродженого спорткара Toyota Supra

Фото: Autoexpress

Компанія Toyota планує представити свій новий спорткар, який позиціонується як наступник Supra, на автосалоні в Женеві в березні нинішнього року. При цьому продаватися автомобіль буде під новим суббрендом Gazoo Racing, повідомляє AutoExpress.

Всього клієнтам запропонують чотири модифікації спорткара – Supra, Supra GR, Supra GR Sport, Supra GRMN. Всі версії машини будуть сильно відрізнятися між собою технічними характеристиками і ціною. У модельній лінійці японського бренду автомобіль займе щабель вище GT86 і стане новим флагманським купе японської компанії.

На даний момент інженери компанії проводять дорожні випробування новинки. Судячи зі шпигунських фотографій, дизайн новинки буде нагадувати концепт F-1, який був представлений на автосалоні в Детройті в 2014 році.

Нова Supra розділить платформу з родстером BMW Z4 третього покоління – німецькі і японські фахівці спільно ведуть розробку шасі для спорткара нового покоління з 2014 року. Завдяки кузову з вуглецевого волокна, вага машини складе менше 1 400 кілограмів.

За попередніми даними, флагманський спорткар Toyota отримає гібридну силову установку з електричним агрегатом на передній осі і повним приводом. Крім того, спорткар вперше в історії Toyota отримає роботизовану коробку передач з двома зчепленнями. Також лінійка двигунів повинна включити дволітрову «турбочетверку» потужністю близько 245 сил, а також трилітровий шестициліндровий агрегат, який видає приблизно 330 кінських сил. Обидва мотори надасть компанія BMW.

Нагадаємо, німецька BMW Group і японська Toyota в на початку 2015 року підписали угоду, що передбачає розширення співпраці і роботу в довгостроковій перспективі в декількох напрямках. Концерни мають намір спільно розробляти паливні елементи і технології для зниження ваги машин.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook