Автоновини

Bentley Bentayga отримав 550-потужний V8 і найбільші гальма в світі

Фото: Bentley

Компанія Bentley представила нову модифікацію кросовера Bentayga – c чотирилітровим бензиновим V8, який, в тому числі, встановлюється на Porsche Cayenne та Panamera. Двигун стане альтернативою топового агрегату W12 і дизельної «вісімкі» з потрійним наддувом.

Восьмициліндровий двигун з двома турбінами розвиває 550 к.с. і 770 Нм крутного моменту – стільки ж, скільки і на Porsche Cayenne та Panamera. Модифікація такого ж агрегату встановлюється і на Lamborghini Urus, проте там його віддача на 100 сил більше. Мотор працює в парі з восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач ZF, яка розподіляє крутний момент у співвідношенні 40% на 60% на користь задньої осі.

З таким мотором кросовер здатний набирати першу “сотню” за 4,5 секунди, а його максимальна швидкість складає 290 км на годину. Для порівняння Bentley Bentayga з топовим 608-потужним W12 прискорюється з місця до 100 км / год за 4,1 секунди, а його максималка дорівнює 301 км на годину. Bentley Bentayga з новим V8 витрачає 11,4 л бензину на 100 км пробігу в змішаному циклі. В моторі використовується технологія «старт-стоп» і система деактивації половини циліндрів при малих навантаженнях.

Зовні нова версія кросовера практично нічим не відрізняється від інших модифікацій. При цьому для нього вперше стали доступні 10-поршневі (спереду) карбон-керамічні гальмівні механізми з 440- і 370-міліметровими дисками спереду і ззаду відповідно.

У компанії відзначили, що це найбільші гальма, які коли-небудь встановлювалися на автомобілі Bentley, також найбільші в світі передні механізми, які пропонуються для серійних машин.

За додаткову плату кросовер також можна оснастити активною системою придушення крену, що живиться від 48-вольтової системи, яка, в свою чергу, також відповідає за роботу базової адаптивної підвіски.

Раніше повідомлялося, що в подальшому у Bentley Bentayga з’явиться модифікація з гібридною силовою установкою, яку запозичать у Porsche Panamera 4 E-Hybrid. До її складу входить 2,9-літровий твін-турбо мотор V6 потужністю і електричний двигун. В сумі агрегати видають 462 кінські сили. Блок літій-іонних батарей дозволяє проїхати без підзарядки більше 50 кілометрів.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook