CES-2018 Автоновини

Panasonic представив власний безпілотник без керма і педалей

Фото: Panasonic

Компанія Panasonic представила прототип повністю автономного автомобіля власної розробки. Публічна прем’єра новинки відбулася на виставці споживчої електроніки CES в американському Лас-Вегасі.

Прототип отримав автопілот п’ятого рівня. Це означає, що електроніка постійно повністю контролює пересування автомобіля, у якого немає рульового колеса, педалей та інших органів управління. Усередині пасажири сидять обличчям один до одного, а сам салон можна трансформувати, наприклад, у вітальню, робочий кабінет або зону релаксації.

У розпорядженні пасажирів природне домашнє освітлення, «розумна» система кондиціонування і ароматизації повітря, а також особливий віртуальний «помічник» зі штучним інтелектом і хмарним сервісом. Крім того, салон безпілотного Panasonic обладнаний багатоканальною аудіосистемою з 22 динаміками, двома бічними моніторами діагоналлю 55 дюймів, а також 77-дюймовим дисплеєм в стелі.

Panasonic активно вкладає кошти в розробку власних автомобільних проектів. Раніше стало відомо, що японський виробник електроніки до 2022 року подвоїть інвестиції в створення машин – з 1,3 трлн ієн до 2,5 трлн ієн (приблизно з 11,6 млрд доларів до 22,2 млрд доларів).

У листопаді 2017 року Panasonic почав випробування автомобілів з системами автоматичного управління. Тести, максимально наближені до реальних умов, стартували на заході Японії на шестикілометрового відрізку дороги в Ейхейдзі, префектура Фукуї. Інженери протестували ефективність роботи камер і сенсорів, що визначають місце розташування автомобіля і стежать за навколишнім оточенням. Крім того, поведінку штучного інтелекту було перевірено на здатність справлятися з позаштатними ситуаціями на дорозі.

Передбачається, що подібні транспортні засоби в майбутньому можуть виступити в ролі громадського транспорту на популярних туристичних маршрутах. Передбачається, що розроблений компанією Panasonic автопілот почне серійно застосовуватися на комерційному транспорті в 2022 році.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook