CES-2018 Автоновини

Nissan Leaf отримав систему управління «силою думки»

Фото: Nissan

Компанія Nissan продемонструвала на виставці споживчої електроніки CES в Лас-Вегасі свою нову технологію під назвою B2V (Brain-to-Vehicle – від мозку до автомобіля). Вперше ця система була встановлена ??на електрокар Leaf. Як повідомляє прес-служба японського бренду, технологія інтерпретує сигнали, що надходять від мозку водія, щоб допомогти йому в управлінні автомобілем.

У компанії сподіваються, що B2V дозволить скоротити час реакції на керуючі дії, а також адаптувати автономні системи безпеки. Коли система отримає своє серійне втілення поки невідомо.

Також в Лас-Вегасі публіці був показаний концептуальний кросовер під назвою IMX. Машина побудована на базі електрокара Leaf другого покоління і в майбутньому отримає серійну версію. Новинка оснащується двома електромоторами, встановленими на кожній осі. Сумарна потужність IMX становить 423 кінських сил. Запас ходу у кросовера дорівнює 600 кілометрам.

Також прототип отримав автономну систему Propilot. При її активації рульове колесо забирається в приладову панель, а крісло водія може бути відкинуто для більш комфортної поїздки.

Компанія Nissan представила електрокар Leaf другого покоління на минулому автосалоні у Франкфурті. Автомобіль оснастили синхронним електромотором, що розвиває 110 кВт (150 к.с.) і 320 Нм крутного моменту. Запас ходу у новинки становить 378 кілометрів. Максимальна швидкість – 144 км на годину.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook