Автоновини

В Euro NCAP назвали найбезпечніші автомобілі 2017 року

Фото: Euro NCAP

Європейська незалежна організація Euro NCAP вибрала найбезпечніші автомобілі за підсумками краш-тестів, проведених в 2017 році. Кращі моделі назвали в шести основних категоріях.

Всього в минулому році в Euro NCAP протестували більше 70 автомобілів, велика частина яких виявилися абсолютно новими машинами, або ж моделями, що змінили покоління, що лише з’явилися на ринку.

В Euro NCAP відзначили тенденцію, що більшість таких автомобілів отримали найвищі оцінки і продемонстрували набагато більш кращі результати в порівнянні з більш старими моделями, що зазнали рестайлінг. Половина нагород – три з шести – дісталася автомобілів марки Volkswagen. Німецький концерн отримав головні призи в категоріях «Представницький автомобіль», «Компактний кросовер» і «Малий автомобіль».

Volkswagen Arteon ( «Представницький автомобіль»)

Найбезпечнішим представницьким автомобілем 2017 року назвали Volkswagen Arteon. Безпека водія та пасажирів великого п’ятидверного лифтбека оцінили в 96%, дітей – в 85%, пішоходів – в 85%, а ефективність роботи електронних систем – в 82%. Це одні з найвищих оцінок, поставлених експертами Euro NCAP автомобілям, протестованих в минулому році.

Volvo XC60 ( «Великий кросовер»)

Проте, найвищі оцінки за підсумками краш-тестів минулого року отримав Volvo XC60 нового покоління, який також переміг у категорії «Великий кросовер». Ступінь захищеності водія і пасажирів склала 98%, дітей – в 87%, пішоходів – в 76%, а роботи електронних систем – в 95%.

Українські продажі нового Volvo XC60 стартують в січні. Лінійка двигунів включила 190-потужний дизель D4, а також три бензинові мотори потужністю 254 (T5) і 320 (T6), (T8) кінських сил. Ціни на кросовер починаються від 1 603 180 гривень.

Volkswagen T-Roc ( «Компактний кросовер»)

Найменший SUV в лінійці марки Volkswagen удостоївся звання самого безпечного компактного кросовера року. Безпека водія та пасажирів склала 96%, дітей – 87%, пішоходів – в 79%, а ефективність роботи електронних систем – в 71%.

Volkswagen Polo ( «Малий автомобіль»)

Volkswagen Polo шостого покоління став кращим в категорії «Малий автомобіль». Безпека водія та пасажирів оцінили в 96%, пасажира-дитини – в 85%, пішоходів – в 76%, а пристрої безпеки – в 59%. Фахівці відзначили, що стандартне оснащення компактного хетчбека включає обмежувач швидкості і систему автоматичного екстреного гальмування.

Opel Crossland X ( «Компактвен»)

Opel Crossland X назвали найбезпечнішим компактним сімейним автомобілем. Ступінь захищеності дорослих склала 85%, дітей – 84%, пішоходів – 62%, а ефективність електронних систем оцінили в 57%. Нарікання фахівців викликала висока ймовірність отримання травм хлистів задніх пасажирів при ударі ззаду.

Subaru XV / Impreza ( «Малий сімейний автомобіль»)

Компанія Subaru виявилася єдиною неєвропейської маркою, чиї моделі потрапили в список найбезпечніших автомобілів 2017 року. Так, хетчбек Subaru Impreza і кросовер XV перемогли в категорії «Малий сімейний автомобіль». Безпека водія та пасажирів склала 94%, пасажира-дитини – 89%, пішоходів – в 82% (у XV – 84%), а пристрої безпеки оцінили в 68%. Новий Subaru XV вже продається в Україні за ціною від 710 000 гривень.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook