CES-2018 Автоновини

Автомобілі Volkswagen навчаться взнавати власника по його обличчю

Фото: Volkswagen

Компанія Volkswagen на виставці CES в Лас-Вегасі представила ряд нових технологій, розроблених в рамках співпраці з фірмою Nvidia. Зокрема, була показана система, яка дозволяє автомобілю розпізнавати власника по його обличчю.

Нові системи були продемонстровані на концепт-каре I.D. Buzz – прототипі електричного мінівена. Його обладнали комп’ютером Drive IX, спеціально розробленим Nvidia для автомобілів з автономним управлінням.

Нове програмне забезпечення дозволяє спеціальним датчикам зчитувати риси обличчя водія, після чого електроніка автоматично розблокує двері в разі його наближення. Розробники відзначили, що система має широкі можливості самонавчання, що в подальшому дозволить вивчати поведінку водія і самостійно активувати ряд функцій автомобіля.

Плюс до всього, автомобіль має функцію управління жестами, а також істотно вдосконалену систему розпізнавання голосових команд, завдяки якій водій зможе спілкуватися з автомобілем «природною мовою».

Випуск серійної версії концепт-кара Volkswagen I.D. Buzz почнеться в 2022 році. Мінівен побудований на інноваційній платформі MEB, яка розроблена німецьким концерном спеціально для автомобілів з електричними агрегатами. У днище машини вмонтований комплект літій-іонних акумуляторів ємністю 111 кВт-год.

Концепт-кар I.D. Buzz укомплектували двома електромоторами, які в сумі видають 369 кінських сил. До 100 км / год повнопривідний мінівен розганяється за п’ять секунд, а його максимальна швидкість склала 160 км на годину. Запас ходу перевищує 430 кілометрів. Товарна модель отримає систему автоматичного управління.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook