Автоновини

Розмитнення авто: що підготував водіям 2018 рік (фото)

З нового року знижені ставки мита на автомобілі з ряду країн. Однак варто відрізняти «країну походження», яка визначається досить складним механізмом, від «країни імпорту».

Тобто, щоб скористатися зниженою ставкою мита, наприклад, з Євросоюзу, автомобіль, по суті, повинен бути там зроблений. Якщо ви завозите американське авто з США, але воно прибуває в порт Гамбурга, цей ТЗ не буде вважатися українськими митниками таким, що «має країну походження ЄС», а все ж США.

Євросоюз

Нові ставки мита на легкові автомобілі почали діяти з 1.01.2018 року. Ці ставки будуть знижуватися і далі, з кожним роком, поки не обнуляться повністю в 2026 році. Розмір мита на нові і б / у автомобілі, що мають країну походження ЄС, ви можете дізнатися з нашої інфографіки:

Канада

За принципом, подібним до описаного в попередньому розділі, через кілька років мито на авто з Канади також стане нульовим. Втім, на вживані легкові автомобілі його розмір вже дорівнює нулю. Для нових авто в 2018 році ставка мита буде встановлена на рівні 7,5% від оціночної вартості транспортного засобу.

Акцизний збір

Плануєте пригнати авто з-за кордону? Поспішайте здійснити цю ідею ще в 2018 році. Нагадуємо, що 2018-й — останній рік дії знижених ставок акцизного збору. А повний розмір акцизного збору для вживаних автомобілів фактично робить пригін авто з інших країн економічно невигідною справою. Закон №1389-VIII (раніше – законопроект №3251) діє на тимчасовій основі, до 31 грудня 2018 року. Зрозуміло, є ще цілий рік для того, щоб змінити законодавство і, можливо, скасувати акциз на автомобілі в принципі. Без додаткових умов. Але це задачі на майбутнє для законодавців. Ми ж говоримо про те, чим можна користуватися вже зараз.

Норми «Євро»

«У 2018 році набуває чинності вимога відповідності всіх вироблених і ввезених для вільного обігу в Україну автомобілів стандарту екологічної безпеки Євро-6», написали б ми, якби не закон 2098-VIII, (законопроект №5624), який переніс введення Євро-6 на 1 січня 2020 року. Так що «старе» Євро-5 залишається дійсним ще 2 роки. На практиці це дає можливість приганяти автомобілі з роком випуску від 2010, хоча на старих умовах мінімальний вік авто з пробігом був би обмежений 2015 роком. З урахуванням того, що терміном дії зниженого акцизу обмежений, є сенс зайнятися пригоном авто саме зараз.

Електромобілі

Цей вид транспорту на весь 2018 рік заплановано звільнити від сплати ПДВ та акцизу при імпорті, а також, нагадаємо, раніше було скасовано мито на легкові електричні авто. Тобто – електромобілі можливо ввозити без розмитнення. При цьому немає ніяких додаткових обмежень та умов.

 

ДЖЕРЕЛО: auto.ria.com

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook