CES-2018 Автоновини

Hyundai показала водневий безпілотник

Фото: Hyundai

Компанія Hyundai представила водневий автомобіль наступного покоління, оснащений системами автоматичного управління. Публічна прем’єра новинки відбудеться 8 січня на виставці споживчої електроніки CES в Лас-Вегасі.

Кросовер, назва якого поки не повідомляється, є наступником моделі ix35 Fuel Cell. При цьому силова установка на паливних елементах, яка живить електромотор, виробляє на 30% більше електроенергії. Вона виходить в результаті хімічної реакції між киснем і воднем, а її «вихлопом» є звичайна вода.

Електричний агрегат розвиває 163 к.с., а запасу водню вистачає, щоб проїхати до 800 км без дозаправки. Динамічні характеристики кросовера не називаються.

На кросовері буде продемонстрований ряд новітніх розробок Hyundai в області систем автоматичного управління. Раніше автовиробник пообіцяв, що перший повністю автономний автомобіль з’явиться в 2021 році.

За попередніми даними, крім виставки CES, новий водневий кросовер буде показаний в лютому на Зимових Олімпійських іграх в Пхенчхані. Раніше повідомлялося, що до 2020 року автовиробник розраховує продавати приблизно 10 тис. автомобілів на паливних елементах щорічно. Крім того, до цього ж терміну влада Південної Кореї повинна обладнати понад 100 водневих заправних станцій в країні.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook