CES-2018 Автоновини

Kia опублікувала перші зображення електричного кросовера

Фото: Kia

Компанія Kia опублікувала перші тизерні зображення свого електричного кросовера. Автомобіль буде побудований на базі гібридного Niro, який був представлений в 2016 році. Офіційна прем’єра машини відбудеться 8 січня на виставці споживчої електроніки CES в Лас-Вегасі.

Очікується, що кросовер запозичить силову установку у Hyundai Ioniq Electric. Новинка отримає 120-потужний електродвигун з обертовим моментом 295 Нм і акумулятор ємність 28 кіловат-годин. Запас ходу у новинки складе близько 330 кілометрів. Решта всіх технічних характеристик поки тримаються в секреті.

Гібридна версія кросовера оснащується 1,6-літровим бензиновим мотором з чотирма циліндрами, електродвигуном і шестиступінчастою коробкою передач. Сумарна потужність агрегату складає 141 кінську силу. Дизайн моделі нагадує концепт Niro, який був представлений в 2013 році на автосалоні у Франкфурті. Автомобіль отримав спойлер, бічні молдинги, 18-дюймові колісні диски, аеродинамічний обвіс, розширені колісні арки і вертикальні повітрозабірники. Об’єм багажного відділення складає 421 літр.

Крім того, компанія Kia планує створити новий водневий автомобіль. Прем’єра машини повинна відбутися в 2021 році. Автомобіль не буде базуватися на якійсь із існуючих моделей. Силова установка на паливних елементах за габаритами буде приблизно на 15% менше 2,0-літрового двигуна Kia, але при цьому виявиться на 10% могутніше його. Запас ходу автомобіля на одній заправці складе близько 800 км, а максимальна швидкість – близько 170 км на годину.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook