Автоновини

У Китаї заборонили випуск 553 моделей

Китайський уряд заборонив випуск 553 легкових моделей, мотори яких не відповідають державним нормам споживання пального та екологічним вимогам. Про це повідомляє агентство Bloomberg.

Заборона на виробництво автомобілів вступить в силу з 1 січня 2018 року. Список автомобілів включає моделі марок BMW, Mercedes-Benz, Audi, Volkswagen і Chevrolet. Передбачається, що надалі список машин, що попали під заборону, може бути розширений.

Раніше повідомлялося, що китайська влада вже «незабаром» можуть повністю заборонити в країні випуск і продаж автомобілів з традиційними двигунами внутрішнього згоряння. На даний момент Міністерство промисловості та інформатизації КНР разом з іншими регулюючими державними органами обговорює можливі терміни введення заборони на виробництво і реалізацію машин з бензиновими і дизельними моторами.

Такий хід повинен надати «величезний вплив» на місцеву автомобільну індустрію, яка переключиться на «зелені» автомобілі, а також знизити рівень забруднення навколишнього середовища.

Влада КНР вже кілька років всіляко сприяє розвитку домашнього ринку електричних машин заради дуже складної екологічної ситуації у великих містах. Крім того, уряд підтримує місцевих виробників, щоб вони могли конкурувати з іноземними компаніями. Раніше про намір організувати в Китаї виробництво власних електричних автомобілів заявили компанії Daimler, Volvo і Tesla Motors.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook