Автоновини

Головний інженер Volvo розповів про перший електрокар

Фото: Autoexpress

Компанія Volvo веде розробку нового компактного автомобіля, який замінить в лінійці нинішню модель V40. Новинка, яка за своїми розмірами буде близька до Volkswagen Golf і Ford Focus, отримає повністю електричну модифікацію. Про це виданню Auto Express розповів головний інженер шведської марки Хенрік Грін.

Новий компактний автомобіль зовні буде схожий на прототип Volvo 40.2 Concept, представлений в травні 2016 року. Його побудують на модульній платформі CMA, розробленої спільно з китайською фірмою Geely. Це шасі вже лежить в основі «молодшого» кросовера XC40.

Дана архітектура передбачає установку чотирициліндрових бензинових і дизельних моторів, а також гібридної і повністю електричної силової установки. За словами Гріна, «зелений» варіант буде доступний з батареями різного об’єму.

За попередніми даними, запас ходу базової версії новинки складе не менше 400 кілометрів. Вартість електромобіля складе від 35 000 до 40 000 доларів. Перший в історії електричний Volvo з’явиться в 2019 або в 2020 році.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook