Автоновини

У Фінляндії розробили безпілотник для зимових доріг

Фінський науково-технічний центр VTT оголосив про успішні випробування безпілотного автомобіля, створеного спеціально для їзди по занесеним снігом дорогах. Про це повідомляє Digital Trends.

Безпілотник, побудований на базі позашляховика Volkswagen Touareg, отримав назву Martti. Автомобіль оснастили складною системою обладнання, що включає антени, камери, сенсори і лазерні сканери. За словами розробників, прилади налаштовані таким чином, щоб автомобіль міг орієнтуватися в просторі при найскладніших погодних умовах.

Під час випробувань безпілотний Volkswagen Touareg проїхав зі швидкістю до 40 км / год по засніженій дорозі, на якій не було видно розмітки. При цьому розробники відзначили, що автомобіль міг би рухатися швидше, однак вони спеціально встановили електронний обмежувач швидкості.

У наступному році VTT планує вдосконалити оптичні прилади Martti, а також збільшити радіус дії радара. Крім того, на безпілотник встановлять нові модулі, завдяки яким він може «спілкуватися» з іншими автомобілями і об’єктами інфраструктури.

«Щоб стати масовими і доступними, безпілотні автомобілі повинні надійно працювати в будь-яку погоду. У тому числі і суворою зимою, коли снігом замітає дорожню розмітку і межі проїзної частини, а сам асфальт покривається льодом. Кожен такий погодний фактор – виклик для інженерів », – розповіли в прес-службі компанії.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook