Автоновини

Топ-менеджер Volkswagen отримав 7 років в’язниці за «дізельгейт»

Колишній топ-менеджер концерну Volkswagen Олівер Шмідт засуджений судом в США до 7 років в’язниці у справі про «дізельгейт». Як повідомляє Reuters, німець визнав свою провину і співпрацював зі слідством. В іншому випадку термін ув’язнення міг скласти до 20 років. Крім реального тюремного терміну Шмідту, який керував центром розробок Volkswagen в США, доведеться виплатити грошову компенсацію до 400 тис. євро.

Слухання у справі про «дізельгейт» проходили в Детройті. Олівера Шмідта звинуватили в злочинній змові з метою ввести в оману регулюючі органи США. Крім того, Шмідта звинувачували за статтею про порушення екологічних вимог.

В кінці минулого року Volkswagen виділив на врегулювання дизельного скандалу більш 14 млрд доларів. Ці кошти підуть на виплати американським власникам машин німецького бренду, а також місцевій владі. Суд постановив компанії викупити 475 тис. машин з 2,0-літровими дизельними двигунами.

Наймасштабніший скандал в історії світового автопрому почався восени 2015 року. Тоді з’ясувалося, що програмне забезпечення в автомобілях Volkswagen з дизельними двигунами було налаштоване таким чином, щоб обходити екологічні тести в США, що вимірюють рівень шкідливих речовин у вихлопних газах.

Порушення Volkswagen викрило американське управління охорони навколишнього середовища. Влада США зобов’язали VW відкликати з американського ринку 500 тис. авто. Volkswagen був змушений частково призупинити продажі ряду моделей дизельних автомобілів в США.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook