Автоновини

У Китаї стартував випуск електричного наступника Saab 9-3

Шведсько-китайський консорціум NEVS оголосив про запуск серійного виробництва нового електрокара, створеного на базі седана Saab 9-3. Випуск машин налагодили на підприємстві в місті Тяньцзінь, КНР.

Новий «зелений» седан відрізняється від оригінального Saab 9-3 трохи іншою радіаторною решіткою, а також видозміненим переднім бампером. У салоні з’явилася цифрова приладова панель і інформаційно-розважальний комплекс з сенсорним екраном.

За неофіційними відомостями, віддача електричного агрегату становить близько 180 кінських сил. Блок акумуляторів на 144 ампер-години дозволяє проїхати до 300 км без підзарядки.

NEVS вже досяг угоди про постачання 150 000 автомобілів компанії Panda News Energi, що займається лізингом електрокарів в Пекіні. Сума операції оцінюється в 12 млрд доларів. У наступні кілька років NEVS планує розробити ще кілька електричних моделей, включаючи три кросовера і седан.

Консорціум NEVS придбав активи збанкрутілої компанії Saab в 2012 році. З 2016 року нові власники автовиробника заявили, що не випускатимуть автомобілі під оригінальною назвою, так як всі права на використання бренду і його логотипу належать аерокосмічної компанії Saab AB. При цьому компанія змогла домовитися про можливість збереження позначення 9-3.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook