Автоновини

Що відбувається на ЗАЗі: Lanos пішов, але Sens залишився

На Запорізькому автомобільному заводі призупинено виробництво легендарної моделі Lanos. Про це майже тиждень повідомляли всі ЗМІ України. Але цікаво, хто стане спадкоємцем цього народного автомобіля і в якому стані зараз ЗАЗ,  повідомляє Autoconsulting.

Lanos вважався в Україні народним автомобілем. Вважався по праву. Ця модель багато років поспіль очолювала рейтинги продажів в нашій країні. І сьогодні, не дивлячись на бурчання тих, кому Lanos не подобається, на складах Корпорації «УкрАвто» не залишилося жодного не проданого Lanos. Навіть не дивлячись на засилля дешевих іномарок на «єврономерах». І, між іншим, по дорогах нашої країни бігає чимало Lanos, що проїхали більше півмільйона (!) кілометрів. З нашими дорогами і з нашими українськими комплектуючими.

Але як би там не було, Lanos дійсно пішов з ринку. Сьогодні в мережі «УкрАвто» для реалізації представлені тільки автомобілі ЗАЗ Sens і ЗАЗ Lanos Cаrgo. Формально вони вважаються іншими моделями, хоча і входять в сімейство Lanos. Більш того, як повідомляють в прес-службі Корпорації «УкрАвто», виробництво Sens триває. Тобто, говорити, що ЗАЗ повністю зупинився – не зовсім вірно. Спадкоємцем Lanos став Sens.

А ось лінія по виробництву ще однієї моделі – Forza на ЗАЗі законсервована. І відновлення її роботи буде залежати від ситуації на вітчизняному ринку.

Lanos пішов, але залишився Sens – ще більш бюджетна версія цієї моделі. Lanos комплектувався GM-овскіми моторами 1,5 і 1,6 л потужністю 84 к.с. і навіть 109 к.с. У Sens двигун 1,3 л вітчизняного Мелітопольського виробництва потужністю 70 к.с.

Але Lanos – майже, як Карлсон. Він пішов, але обіцяв повернутися. Як повідомили AUTO-Consulting в прес-службі Корпорації «УкрАвто», якщо в країні будуть відповідні умови і зміниться кон’юнктура ринку, Lanos знову можуть повернути на конвеєр ЗАЗу.

А що ж відбувається зараз на ЗАЗі, завод працює і в присутності журналістів з конвеєра зійшло кілька Sens’ів.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook