Автоновини

BMW випустить більше 10 нових електрокарів до 2025 року

Фото: BMW

Компанія BMW протягом найближчих восьми років випустить більше 10 моделей з повністю електричною силовою установкою, а також приблизно стільки ж гібридних новинок. Про це йдеться в стратегії розвитку німецької марки, опублікованій автовиробником.

Так, в наступному році BMW почне серійне виробництво гібридного родстера i8, представленого на мотор-шоу в Лос-Анджелесі. До складу силової установки входить 1,5-літровий трициліндровий мотор потужністю 231 к.с. і 143-потужний електричний двигун. Агрегати дозволяють спорткару прискорюватися з місця до «сотні» за 4,4 секунди, а максимальна швидкість обмежена 250 км на годину. Виключно на електротязі родстер здатний проїхати 54 кілометри.

У 2019 році бренд MINI, яким володіє компанія BMW, випустить свій перший серійний електрокар, до якого в тому ж році приєднаються два або три гібриди, що підключаються. Роком пізніше BMW представить електричну модифікацію кросовера X3.

У 2021 році німці випустять електрокар нового покоління, який на даний момент відомий під назвою iNext. Потім протягом декількох років лінійка поповниться ще як мінімум дев’ятьма повністю електричними автомобілями.

Всі моделі BMW, які з’являться після 2021 року зможуть оснащуватися як традиційними двигунами внутрішнього згоряння, так і гібридними і електричними силовими установками. Останні будуть відрізнятися від інших полегшеною конструкцією з максимальним використанням алюмінію.

Для таких автомобілів розроблять комплекти батарей трьох різних розмірів. Позначення «30е» і «40е» використовують для компактних і представницьких машин. Вони отримають акумулятори на 60 або 90 кВтг, які дозволять проїхати без підзарядки до 450 і 550 км відповідно. Індекси «40е» і «50е» застосують на автомобілях люксового сегмента. Такі електрокари оснастять акумуляторами ємністю 120 кВтч, а їх запас ходу складе 700 кілометрів.

Масові електромобілі з переднім приводом оснастять моторами потужністю 136 к.с., а задньопривідні електрокари отримають 270-потужні агрегати. З місця до 100 км / год такі машини зможуть розганятися за дев’ять і шість секунд відповідно. Спортивні модифікації електрокарів BMW отримають по 270-потужному електромотору на кожну вісь, що дозволить їм набирати першу “сотню” менш ніж за три секунди.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook