Автоновини

Безпілотні таксі General Motors з’являться через два роки

Фото: General Motors

Компанія General Motors планує почати використовувати свої безпілотні таксі на дорогах загального користування вже в 2017 році. За даними Carscoops, мова йде про декілька великих американських міст. Також автономні машини будуть задіяні в сервісі з перевезення вантажів.

На даний момент концерн веде активні випробування своїх безпілотних автомобілів. Так, тести проходять Сан-Франциско, Детройті та Фініксі. У тестах беруть участь електрокари Chevrolet Bolt з системою автономного управління. Автомобілі оснащені оптичним далекоміром Lidar, а також комплексом відеокамер і лазерних сенсорів. За роботу рульового управління, акселератора і гальм відповідає електроніка.

General Motors оголосив про розробку автомобілів з автоматичним управлінням в 2015 році. Роком пізніше американський концерн інвестував півмільярда доларів в компанію Lyft. Партнери До 2020 року планують створити спільну систему карпулінга, автопарк якої буде складатися з безпілотних автомобілів.

Цього літа General Motors випустив 130 нових електрокарів Chevrolet Bolt, оснащених системою автоматичного управління. Таким чином, автопарк безпілотників американського концерну збільшився більш ніж в три рази – з 50 до 180 машин.

Електрокари Chevrolet Bolt зійшли з конвеєра підприємства в Оріон Тауншип, штат Мічиган. Як заявили в компанії, GM став першим в світі автовиробником, що використовують технології серійного виробництва при будівництві машин з автопілотом.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook