Автоновини ЛА-2017

Mercedes представив седан CLS нового покоління

Фото: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz показав седан CLS нового покоління. Новинка дебютувала в рамках мотор-шоу в Лос-Анджелесі. Автомобіль отримав нову лінійку шестициліндрових двигунів і повністю перероблений інтер’єр. Глобальний старт продажів нового Mercedes CLS заплановано на березень 2018 року. 

Після зміни покоління CLS зберіг колишній силует з спадаючою кришкою багажника, але при цьому передня і задня частина седана повністю помінялися. Одне з головних змін моделі – це збільшена на 61 мм колісна база. Завдяки цьому інженери змогли істотно збільшити задні дверні прорізи, що полегшило посадку і висадку.

Як і попередник, новий CLS отримав більшість вузлів і агрегатів від E-Class, включаючи схеми підвісок і трансмісії. На старті продажів автомобіль запропонують в трьох модифікаціях: двох дизельних і однієї бензинової. У першому випадку мова йде про версії 350d і 400d. У другому – про модифікацію 450.

Обидві дизельні версії комплектуються 2,9-літровим мотором з різним ступенем форсировки: 286 к.с. (600 Нм) і 340 к.с. (700 Нм). Молодший CLS 350d розганяється з місця до 100 км / год за 5,7 с, а більш потужний варіант CLS 450d – за 5 секунд. При цьому середня витрата палива в змішаному циклі заявлена на рівні 5,6 л на 100 км шляху.

Бензинова версія крім самого ДВС об’ємом 3,0 л отримала ще й 48-вольтівну електромережу. Сумарна потужність CLS 450 становить 389 к.с. Це дозволяє седану розігнатися до «сотні» за 4,7 секунди. Всі версії CLS, включаючи дизельні, оснащуються фірмовою системою повного приводу 4Matic і 9-ступінчастим “автоматом”.

Новий CLS отримав ряд опцій, які доступні тільки флагману Mercedes – седану S-Class. Наприклад, автомобіль можна замовити з системою напівавтономного водіння. Також за доплату німці пропонують світлодіодні фари з рекордною в світі дальністю освітлення – 650 метрів.

Перший Mercedes CLS дебютував на світовому ринку в 2004 році. Через шість років модель змінила покоління, отримавши крім седана версію в кузові універсал. У 2014-му CLS пережив рестайлінг. Ціни на модель в Україні починаються від  2 132 069 грн.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook