Автоновини

В Україні прокоментували судовий позов до ЗАЗу в Польщі

У прес-службі корпорації «УкрАВТО» заявили, що ЗАЗ виконав всі взяті на себе зобов’язання.

Корпорація «УкрАВТО» прокоментувала претензії Державної скарбниці Польщі до Запорізького автозаводу. Як раніше повідомляв Automotive, на ЗАЗ подали в суд за невиконання інвестиційних зобов’язань і вимагає компенсації в розмірі $ 70,5 млн.

У прес-службі «УкрАВТО» , що ЗАЗ виконав всі зобов’язання, взяті перед урядом Польщі щодо варшавського заводу FSO, що фігурує в інвестиційному договорі. Це було підтверджено самою держскарбницею в листі ЗАЗу за 2011 рік, а також незалежним аудитором Deloitte Touche.

Представники «УкрАВТО» розповіли, що українська компанія в 2005 році виступила співінвестором FSO поряд з концерном General Motors з метою налагодити автовиробництво на підприємстві. На той момент завод не випускав продукцію і мав суттєві борги. З 2006 року на FSO почали випускати седан Chevrolet Aveo (T250), а в 2008 році запустили у виробництво трьох-і п’ятидверні хетчбеки.

Однак Єврокомісія встановила ліміт на випуск авто для FSO на рівні 150 тис. одиниць на рік. Оскільки потужність підприємства – 320 тис. авто в рік, а для рентабельності необхідно випускати не менше 220 тис. машин, то виробництво втратило економічний сенс. У General Motors вирішили зупинити розвиток FSO і з 2011 року випуск Chevrolet Aveo перенесли на Запорізький автозавод. На даний момент площі варшавського підприємства здаються в оренду.

 

ДЖЕРЕЛО: autocentre.ua

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook