Автоновини Женева-2018

Названі фіналісти конкурсу «Європейський автомобіль року»

Фото: Peugeot 3008

У список фіналістів конкурсу потрапили: Alfa Romeo Stelvio, Audi A8, BMW 5 Series, Citroen C3 Aircross, Kia Stinger, Seat Ibiza і Volvo XC40. Рішення журі буде оприлюднено в березні на автосалоні в Женеві.

Організатори найстарішого конкурсу «Європейський автомобіль року» (Car of the Year 2018), який проводиться з 1964 року, опублікували шорт-лист претендентів на цю престижну нагороду. На перемогу претендують сім автомобілів. Рішення журі буде оприлюднено в березні в Женеві, напередодні відкриття міжнародного автомобільного салону.

У список фіналістів конкурсу потрапили: Alfa Romeo Stelvio, Audi A8, BMW 5 Series, Citroen C3 Aircross, Kia Stinger, Seat Ibiza і Volvo XC40.

До складу журі конкурсу «Європейський автомобіль року» входять 58 журналістів з 22 країн. У розпорядженні кожного з них є 25 балів, які вони повинен на свій розсуд розподілити між автомобілями-учасниками конкурсу.

Цього року «Європейським автомобілем року» став Peugeot 3008. Крім французького автомобіля на перемогу в конкурсі претендували Alfa Romeo Giulia, Citroen C3, Mercedes E-Сlass, Nissan Micra, Toyota C-HR, а також дві моделі Volvo: S90 і V90.

У 2016 році «Європейським автомобілем року» став хетчбек Opel Astra нового покоління під індексом K. У 2015 у конкурсі переміг Volkswagen Passat восьмого покоління.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook