Автоновини

Ексклюзив: дизайнери показали КрАЗ майбутнього

Фото: DIGITEC Visual Engineering

Дизайнерська компанія DIGITEC Visual Engineering представила проект вантажівки КRAZ-K1 в капотному компонуванні. Якщо врахувати, що провідні європейські автовиробники, так само як і сам Кременчуцький автозавод, вважають за краще випускати безкапотні магістральні тягачі, таке рішення виявилося трохи несподіваним.

Директор компанії DIGITEC, А. Костур вважає, що капотная версія тягача КрАЗ має низку переваг у порівнянні з безкапотним варіантом. Машина з капотом має більш високі аеродинамічні характеристики і більш безпечна на дорозі. Висока пасивна і активна безпека пояснюється тим, що через збільшену  колісну базу вантажівка краще тримається на трасі, а в разі удару велика частина її енергії гаситься капотом. Дизайнери також пропонують застосовувати на задніх мостах надширокі односхилі шини та забезпечити вантажівку висувними спойлерами між причепом і кабіною.

Головним мінусом капотної новинки вважають його велику довжину. Якщо на території  України допустимо експлуатувати автопоїзд завдовжки до 22 метрів, то в багатьох європейських країнах його довжина не може перевищувати 18,75 метрів. Виняток становлять Фінляндія і Швеція, де дозволена довжина може скласти 25 метрів.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook