Автоновини

Tesla назвала ціни на безпілотну вантажівку

Фото: Tesla Motors

Орієнтовна вартість тягача в США в залежності від комплектації складе 150 000 і 180 000 доларів. Також клієнтам запропонують спеціальну модифікацію машини під назвою Founders Edition за ціною від 200 000 доларів.

Компанія Tesla почне серійне виробництво своєї першої електричної вантажівки з автопілотом під назвою Tesla Semi в 2019 році. Автомобіль буде доступний для покупки в двох версіях – з запасом ходу 300 миль (482 км) і 500 миль (805 км). Для порівняння, запас ходу звичайної фури з дизельними двигунами внутрішнього згоряння без дозаправки становить 1500 кілометрів.

Орієнтовна вартість тягача в США складе 150 000 і 180 000 доларів. Також клієнтам запропонують спеціальну модифікацію машини під назвою Founders Edition за ціною від 200 000 доларів.

У рух автомобіль приводиться за допомогою чотирьох електродвигунів. До 100 км / год при повному завантаженні машина може розігнатися за 20 секунд. Без вантажу це займає у фури всього 5 секунд. Таким чином, новинка стала однією з найшвидших вантажівок в світі.

«Звичайні фури мають дизайн комори, проте вантажівка Tesla сконструйована як куля», – заявив під час презентації новинки глава компанії Ілон Маск. Бізнесмен також підкреслив, що вантажівка «вийшла дуже моторною і управляється не гірше спорткара».

Керівництво Tesla вже провело перші переговори про можливість випробувань вантажівки на дорогах загального користування з владою штату Невада. Очікується, що на тести вийде відразу кілька груп електричних фур.

Нагадаємо, що у Україні з січня по липень було продано 49 електрокарів Tesla.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook