Автоновини

MINI представив ралійний баггі для наступного «Дакара»

Фото: MINI

Компанія MINI представила новий ралійний баггі під назвою John Cooper Works Buggy. На початку наступного року цей автомобіль візьме участь в ралі-марафоні «Дакар».

Баггі був розроблений спільно з гоночної командою X-Raid – давнім партнером британського автовиробника. John Cooper Works Buggy протягом довгого часу проходив тести в Угорщині і Марокко.

В основу автомобіля лягла сталева трубчаста рама і кузов, виконаний з вуглепластика і кевлара. John Cooper Works Buggy приводиться в рух 3,9-літровим шестициліндровим рядним дизельним мотором з системою турбонадува BMW Twinpower Turbo. Двигун, що передає тягу на задню вісь, розвиває 340 к.с. і 800 крутного моменту.

Згідно з регламентом «Дакара», відмова від повнопривідної схеми на користь заднього приводу дозволяє автовиробникам виставляти на змагання автомобілі з більш високим кліренсом і збільшеними колесами.

У «Дакарі» 2018 року також виступить нинішній позашляховик MINI JCW Rally, який в нинішньому році зайняв шосте місце в заліку автомобілів. При цьому машина зазнала значної модернізації і отримала нове шасі зі збільшеним ходом підвіски.

Майбутній «Дакар», який стане 40-м ралі-рейдом по рахунку, пройде з 6 по 20 січня 2018 року на території Перу, Болівії та Аргентини. Протяжність маршруту складе майже дев’ять тисяч кілометрів.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook