Автоновини

Подарунок на мільйон: Папі Римському презентували Lamborghini Huracan

Фото: Osservatore Romano/AFP

Компанія Lamborghini подарувала Папі Римському Франциску спеціальну версію спорткара Huracan, яка була створена в єдиному екземплярі. Кузов автомобіля пофарбовано в золотий і білий кольори, повідомляє The Local.

У свою чергу Папа Римський благословив автомобілів, розписався на кузові і передав його аукціонному будинку Sotheby’s. Всі виручені кошти з продажу машини будуть спрямовані на благодійні цілі. Так, частина коштів буде виділена на відновлення житлових будинків та громадських будівель іракських християн. Крім цього, допомога буде надана жінкам і дітям, які стали жертвами торговців людьми.

Цього літа Папа Римський Франциск отримав від компанії Opel електрокар Ampera-e, який буде використовуватися для пересування духовної особи по Ватикану. На урочистій церемонії вручення був присутній глава марки Opel Карл-Томас Нойманн. За словами топ-менеджера, він «дуже пишається» тим фактом, що його компанія допоможе Ватикану стати першою у світі державою, повністю вільною від транспортних засобів, що забруднюють довкілля.

У 2015 року Папа Франциск отримав від компанії Hyundai особливий кабріолет, створений на базі кросовера Santa Fe. Цей автомобіль, призначений для щотижневих аудієнцій на площі Святого Петра в Римі, оснащений 2,2-літровим дизельним мотором. Позашляховик став заміною броньованому Mercedes-Benz M-Class, на якому було незручно переміщатися по вузьких вулицях.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook