Автоновини

Panasonic вивів на тести безпілотний автомобіль

Фото: Panasonic

Компанія Panasonic почала випробування автомобіля з системами автоматичного управління. Про це повідомляє прес-служба японського виробника техніки.

Тести, максимально наближені до реальних умов, стартували на заході Японії на шестикілометрового відрізку дороги в Ейхейдзі, префектури Фукуї. На початковому етапі випробувань перед фахівцями Panasonic поставили завдання перевірити технічні можливості експериментального автомобіля, а також з’ясувати його комерційні перспективи.

Зокрема, інженери протестують ефективність роботи камер і сенсорів, що визначають місце розташування автомобіля і стежать за навколишнім оточенням. Плюс до всього, буде перевірено поведінку штучного інтелекту під час виникнення раптових перешкод на шляху.

Передбачається, що подібні транспортні засоби в майбутньому можуть виступити в ролі громадського транспорту на популярних

туристичних маршрутах. Передбачається, що розроблений компанією Panasonic автопілот почне серійно застосовуватися на комерційному транспорті в 2022 році.

Як повідомлялося раніше, нова система від японського виробника техніки забезпечить повністю автономне управління на малих і середніх швидкостях, а також дозволить паркуватися без участі водія.

Раніше керівництво японської компанії заявило про намір подвоїти інвестиції в свої автомобільні проекти до 2022 року – з 1,3 трлн ієн до 2,5 трлн ієн (з 11,6 млрд доларів до 22,2 млрд доларів).

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook