Автоновини

Geely розробляє літаючий автомобіль

Фото: Terrafugia

Китайська компанія Geely планує вирішити транспортні проблеми великих міст за допомогою літаючих автомобілів. Для розробки таких машин вони вже придбали американську фірму Terrafugia.

Компанія Geely планує в майбутньому розробити свій перший літаючий автомобіль. Про це  розповів президент китайського бренду Ан Цуйхуей. За його словами, саме для таких цілей Geely не так давно придбала невелику американську фірму Terrafugia, яка розробляє гібриди автомобілів і літаків з 2006 року.

«Хоча цю американську компанію ми придбали тільки що, увагу на Terrafugia ми звернули вже досить давно. Ця покупка означає, що ми обов’язково будемо вести відповідні роботи в цьому напрямку. Ми сподіваємося, що нам вдасться досягти серйозних результатів, які допоможуть у вирішенні транспортних проблем у всьому світі », – розповів топ-менеджер.

Компанія Terrafugia є одним з найбільш знаменитих розробників апаратів, які прийнято називати «літаючими автомобілями». У 2006 році американський стартап почав розробку моделі Transition – надлегкого двомісного літака зі складними крилами, що перетворюється на землі в передньопривідний автомобіль.

Перший політ Transition здійснив у 2009 році. Апарат з вантажопідйомністю до 200 кг здатний пересуватися в повітрі зі швидкістю 185 км на годину. При цьому дальність польоту склала 740 кілометрів. Перебуваючи на землі транспортний засіб здатний розганятися до 105 км на годину.

У 2013 році компанія Terrafugia анонсувала розробку літаючого автомобіля нового покоління під назвою TF-X. Такий апарат отримає гібридну силову установку, до складу якої увійде два 600-потужних електромотора і двигун внутрішнього згоряння потужністю 300 сил. Швидкість і дальність польоту складуть приблизно 320 км / год і 800 км відповідно.

Terrafugia TF-X буде мати складні крила, чотири посадочних місця, функцію вертикального зльоту і посадки, а також систему автоматичного управління. Передбачається, що робочий прототип буде готовий не раніше 2020-2022 років. А вартість апарату складе близько 300 тисяч доларів.

На даний момент відразу кілька компаній займаються розробкою літаючих машин. Так в цьому році такий транспортний засіб було представлено словацькою компанією AeroMobil. Розробка цієї машини йшла на протязі 25 років. На даний момент новинка вже доступна для попереднього замовлення. Ціни на машину складають від 1,2 до 1,5 млн євро.

Крім цього, на початку 2017 року в Нідерландах в продаж надійшов перший у світі серійний літаючий автомобіль. Модель під назвою PAL-V Libertу обійдеться від 499 тис. євро. Автомобіль буде випущений тиражем в 90 штук, а перші екземпляри клієнти отримають не раніше 2018 року. PAL-V Libertу оснащується двома двигунами: один служить для їзди по дорогах загального користування, а інший – для польотів. Процес перетворення автомобіля в літальний апарат займає, за оцінками виробника, від п’яти до десяти хвилин.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook