Авто на єврономерах Автоновини

Пікети під митницею: водії авто на єврономерах вибрали нову тактику тиску

Фото: Hromadske

Сьогодні, 10 листопада в багатьох містах України під будівлями митниці пройшла акція протесту водіїв автомобілів з іноземною реєстрацією.

За словами активістів, по Україні пройшла негласна інформація, нібито представникам митниці та правоохоронцям була дана команда «щемить» і залякувати водіїв на єврономерах. Тому активісти вирішили вибрати нову тактику – діяти по місцях і організовувати локальні акції протесту.

«Ми можемо збирати великі маси людей і показувати, що якщо вони хочуть нас розділити тим, що у нас немає грошей поїхати на великі великі акції, то ми ці акції влаштуємо тут. В яких формах це буде, як довго і якою кількістю людей – це залежить від нас », – зазначив один з активістів.

За словами мітингувальників, вони прийшли «продемонструвати, що у органів влади не вийде на них тиснути». Вони вимагають прибрати обмеження Євро-5, так як під заборону потрапляють всі автомобілі, які були зроблені до вересня 2009 року. Крім того активісти вимагають прибрати акциз. Ну і по-третє, водії авто на іноземній реєстрації хочуть узаконити своє право власності на них.

«Ми підготували дуже просте звернення або заяву, суть якого зводиться до того, що ми вимагаємо, щоб з нами провели діалог в процесі якого нам сказали, звідки ці обмеження у вигляді Євро-5, чому ми не можемо користуватися тими автомобілями, 2000 і 2005 року і 2007, які більш доступні? Європейцям це можна, чому нам не можна і якими законами це прописано? », – зазначив один з активістів.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook