Автоновини

Ford розробить автопілот для позашляховиків

Фото: Ford

Американський автовиробник запатентував кілька рішень для автомобільних систем автоматичного управління, які можуть стати в нагоді при їзді по бездоріжжю.

Компанія Ford запатентувала кілька рішень для автомобільних систем автоматичного управління, які можуть стати в нагоді при їзді по бездоріжжю. Про це повідомляє Off Road.

Нова система складається зі спеціального процесора, в пам’яті якого містяться різні приписи тієї чи іншої поведінки штучного інтелекту для їзди по різним відрізкам дороги. Так, електроніка аналізує перешкоди на майбутньому шляху і заздалегідь застосовує настройки систем автомобіля, в тому числі, активної підвіски.

Наприклад, штучний інтелект оцінює складність майбутньї ерешкоди і підказує пасажирам, чи буде їм безпечно перебувати в кабіні або ж їм потрібно покинути машину під час її подолання.

Плюс до всього, Ford запатентував спеціальний пристрій дистанційного керування для позашляховика, за допомогою якого водій віддалено зможе втрутитися в роботу автопілота. Таке рішення виявиться корисним, якщо, наприклад, стане зрозуміло, що електроніка робить щось не так і автомобіль може перевернутися.

Раніше Ford і компанія Domino’s Pizza оголосили про запуск спільного проекту, в рамках якого партнери вивчать можливість доставки піци на автомобілях з автономним управлінням. Ідея полягає в тому, що клієнти можуть відстежувати місцезнаходження автомобіля по GPS за допомогою особливого мобільного додатка. Коли безпілотник прибуває на місце, то покупець отримує повідомлення з інструкцією про те, як забрати піцу зі спеціального відсіку з підігрівом. Щоб забрати замовлення, покупцеві доведеться ввести унікальний код.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook