Автоновини

Новий Bentley Continental підготували до перегонів

Фото: Bentley

Купе Bentley Continental нового покоління отримало GT3-модифікацію, яка вийшла легше стандартного автомобіля на 950 кілограмів.

Компанія Bentley представила гоночну модифікацію купе Continental GT нового покоління. Автомобіль підготовлений для участі в гонках категорії GT3, в тому числі, в гонках на витривалість Blancpain і серії International GT.

На відміну від дорожнього Continental GT, який оснащується шестилітровим агрегатом W12, гоночний автомобіль отримав більш легкий чотирьохлітровий твін-турбо мотор V8. У двигуні сухий піддон картера, а також модернізований впуск з випуском. Віддача «вісімки» склала близько 550 кінських сил. Тяга передається на задні колеса.

Алюмінієві кузовні панелі замінили карбоновими. Купе також отримало гоночний аеродинамічний обвіс кузова. Завдяки використанню більш легкого двигуна, відмови від повнопривідної трансмісії і застосування легких матеріалів, маса автомобіля склала 1350 кг – приблизно на 950 кг легше стандартного «Континенталя». Продажі гоночного купе почнуться в червні наступного року. Ціни на новинку поки не називаються.

Стандартне купе Bentley Continental GT нового покоління дебютувало у вересні на Франкфуртському автосалоні. Модель розділила платформу з Porsche Panamera другого покоління. В основу автомобіля лягла модульна платформа MSB концерну Volkswagen з поздовжнім розташуванням двигуна. Купе також отримало повністю алюмінієвий кузов, завдяки чому новинка стала легше попередника на 80 кілограмів.

Купе оснастили модернізованим шестилітровим бензиновим агрегатом W12, що видає 635 к.с. і 900 Нм крутного моменту. Двигун працює в парі з восьмиступінчастим «роботом» з двома зчепленнями, який прийшов на зміну гідромеханічним “автоматам”. Новий Bentley Continental GT здатний прискорюватися з місця до 100 км / год за 3,7 с, а його максимальна швидкість 333 км на годину.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook