Автоновини

На крок попереду: український електромобіль майбутнього

Український промисловий дизайнер Євген Братчик розробив проект електричного безпілотного авто з робочою назвою THX. На думку автора, такі машини будуть популярні вже через 15-20 років.

На думку Євгена Братчика, THX розроблений для тих, хто любить науково-фантастичні фільми. Український електро-суперкар, як вважає дизайнер, повинен бути зроблений з алюмінію і карбону, а також оснащений LED-світлотехнікою і незвичайними дверима.

Якби даний проект з’явився в Німеччині або Америці, не виключено, що він швидко б знайшов відгук. Проте, завдяки інтернету як таких меж нині немає, тому, чим чорт не жартує – раптом саме такою буде українська Tesla?

Якщо придивитися до ескізів, у машини немає звичного лобового скла. За задумом Євгенія, мабуть, в майбутньому автомобілі будуть їздити без допомоги людини, тому місце для скла займе великий монітор. Однак не виключено, що українець вважає за доцільне встановлювати величезний екран замість скла для того, щоб виводити на нього 360-градусний огляд в реальному часі – для кращої орієнтації в просторі.

Євген Братчик сподівається, що років через п’ятнадцять-двадцять його ескізи будуть втілені в металі – якщо не ці, то інші. Що стосується конкретного проекту безпілотного електромобіля, його оцінять молоді люди 20-30 років, які вважають за краще працювати в великому мегаполісі, але не бажають там жити. На думку українця, в майбутньому все більше людей будуть жити на природі, а працювати – в місті. Тому і призначення автомобіля полягає в комфортному транспортуванні людей з передмістя в місто. Знову ж таки, тому в цій машині не передбачено лобове скло. Цікава концепція, хіба ні?

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook