Автоновини

Новий Volkswagen Polo перетворять на ралі-кар

Фото: Volkswagen

Ралійний автомобіль, створений на базі хетчбека Volkswagen Polo шостого покоління, дебютує в другій половині 2018 року. Машина зможе виступати в гонках категорії WRC2.

Компанія Volkswagen опублікувала дизайн-скетч ралійної версії хетчбека Polo нового покоління. Ралі-кар Polo GTI R5 буде представлений в другій половині 2018 року в рамках етапу Чемпіонату світу з ралі WRC.

Автомобіль розробляється під керівництвом технічного директора Volkswagen Motorsport Франсуа Ксавьє-Демезон. Спеціаліст відповідав за створення Polo R WRC, на якому Сабастьен Ожьє чотири рази ставав чемпіоном світу з ралі.

Новий спортивний автомобіль буде запропонований як професійним гоночним командам, так і аматорським колективам. Машина зможе брати участь в різних змаганнях по всьому світу, включаючи клас WRC2 (колишня категорія Super 2000).

Volkswagen Polo GTI R5 оснащений дволітровим чотирициліндровим турбомотором потужністю 270 к.с., п’ятиступінчастою секвентальною коробкою передач і системою повного приводу.

Раніше стало відомо, що інженери Volkswagen приступили до розробки «громадянської» R-версії компактного хетчбека Polo нового покоління. Випуск подібної модифікації не виявиться проблемним, оскільки на нинішньому Polo GTI використовується дефорсірованна версія дволітрового мотора від Golf R, на якому агрегат видає 300 сил. Крім того, від Golf R компактному хот-хэтчу може дістатися і система повного приводу, оскільки він побудований на тій же самій модульній платформі MQB.

На даний момент компанія Volkswagen вже випустила кілька прототипів майбутнього Polo R. При цьому керівництво концерну ще не прийняло остаточного рішення про запуск подібного автомобіля в серію.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook