Автоновини

Як має виглядати вітчизняний електромобіль ЗАЗ: фото

Дизайнер показав зовнішній вигляд та салон недорогого електромобіля, який ідеально підійшов би для українських підприємців.

Український дизайнер Костянтин Ніколаєв створив проект майбутнього автомобіля ЗАЗ, виходячи з ідей вітчизняної моделі ЗАЗ 970, створеної у 60-тих роках минулого століття, повідомляє Auto24.

Усі знають вітчизняні автомобілі ЗАЗ “Таврія” та “Славута”, однак мало кому відомо про концептуальне авто ЗАЗ 970. Це мікровен, розроблений українськими фахівцями, який так і не дійшов до конвеєра. Модель мала варіанти кузова вантажний та пасажирський фургон та пікап.

Прототип ЗАЗ 970, який так і не став серійним.

Взявши за основу ідею 970-го, Костянтин Ніколаєв змасштабував її на майбутній автомобіль, який назвав Project 970. Адже компактний мікровен, який може перевозити людей чи невеликі вантажі, дуже затребуваний і сьогодні.

 

Електромобіль Project 970, створений за мотивами ЗАЗ 970.

Український концепт Project 970 має схожу до прародича будову кузова. Це мінівен з двома боковими та однією задньою дверима. Залежно від призначення – пасажирський чи комерційний – фургон має задні скляні або металеві вікна. Задні двері відчиняються вверх.

У вантажній версії Project 970 не має скляних задніх вікон.

Відповідно до сучасних тенденцій в автомобілебудуванні, Project 970 – електричний. Акумуляторні батареї розміщені внизу кузова, а електродвигунів аж чотири, для кожного колеса окремо. Тобто у авто – повний привід 4х4.

У електромобіля ЗАЗ Project 970 4 двигуни на кожне колесо, акумуляторні батарії розміщені під днищем авто.

За розмірами це компактний (3890 мм), однак високий (1810 мм) мінівен, його конкурентами за концепцією та розмірами можна назвати Fiat Qubo, Citro?n Nemo.

Відповідно до українських реалій, Project 970 має повний првід та збільшений дорожній просвіт, більший, ніж у деяких кросоверів. Таким чином, мінівен може проїхати до тих населених пунктів, в яких немає твердого покриття.

Салон Project 970 створено у стилі кращих світових концепт-карів.

Український концепт-кар Project 970 існує лише у малюнках. Однак його автор Костянтин Ніколаєв сподівається, що його ідея стане протестом проти відмирання українського автопрому.

 

 

Джерело: 24 Канал

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook