Автоновини

Творець McLaren F1 показав силует нового спорткупе

Фото: Autocar

Інженер Гордон Мюррей розробить надлегке маленьке спортивне купе з 150-потужним двигуном.

Знаменитий автомобільний інженер Гордон Мюррей, відомий по розробці суперкарів McLaren F1 і Mercedes SLR McLaren, анонсував свій спорткар. Їм виявиться маленьке двомісне купе, яке буде випущено під власним брендом фахівця IGM (Ian Gordon Murray).

Передбачається, що новинка отримає легку алюмінієву конструкцію з поперечним середньомоторним компонуванням і повністю незалежною підвіскою. За даними видання Autocar, новинку оснастять трициліндровим турбодвигуном потужністю близько 150 к.с., який зможе працювати в парі з шестиступінчастою механічною коробкою передач.

Плюс до всього, автомобіль отримає пророблений аеродинамічний обвіс кузова, включаючи задній дифузор. Максимальна швидкість купе складе близько 225 км на годину.

Раніше стало відомо, що Гордон Мюррей вирішив запустити власну компанію Gordon Murray Automotive. Вона буде випускати унікальні автомобілі за спеціальними замовленнями обраних клієнтів. В основу виробництва ляже власна система Мюррея під назвою iStream, в якій використовуються «формульні» технології, надлегкі та особливо міцні композитні матеріали, а також більш високі вимоги в області безпеки.

При цьому організація виробництва за схемою iStream вимагає набагато менше вкладень в порівнянні зі звичайними автомобільними заводами. Самі ж транспортні засоби виділяють приблизно на 40% менше CO2, ніж стандартні автомобілі.

Гордон Мюррей почав свою професійну кар’єру в 1969 році в команді Формули-1 Brabham. У 1981 і 1983 роках його розробки допомогли бразильському пілотові Нельсону Піке стати чемпіоном світу. У 1987  Мюррей приєднався до McLaren, де також відповідав за конструювання болідів, а згодом очолив розробку суперкарів McLaren F1 і Mercedes SLR McLaren.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook