Автоновини

Lamborghini анонсувала «суперкар третього тисячоліття»

Фото: Lamborghini

У листопаді Lamborghini представить новий прототип, покликаний дати уявлення про майбутні автомобілі італійської марки.

Компанія Lamborghini опублікувала в своєму Instagram тизер нового «суперкара третього тисячоліття». За попередніми даними, це буде прототип, за допомогою якого італійська марка продемонструє технології для своїх майбутніх автомобілів.

Концепт-кар, прем’єра якого відбудеться 6 листопада, був створений спільно з фахівцями Массачусетського технологічного інституту (MIT). Решта подробиць про новинку стануть відомі після її дебюту.

Раніше повідомлялося, що суперкар компанії Lamborghini, який прийде на зміну моделі Huracan, отримає гібридну силову установку. На наступному Huracan застосують батареї нового покоління, які дозволять суттєво знизити масу автомобіля, а також дозволять йому пересуватися виключно на електротязі. Новинка з’явиться у 2022 році і стане першим гібридним серійним суперкаром італійської марки.

При цьому гібридна силова установка Lamborghini вперше з’явиться на кросовері Urus, який дебютує до кінця нинішнього року. Спочатку новинка буде пропонуватися з чотирилітровим твін-турбо мотором V8 потужністю близько 650 к.с., а комбінована силова установка стане доступна ближче до середини життєвого циклу моделі.

За неофіційними даними, Lamborghini також веде розробку серійної чотирьохдверної моделі, яка повинна дебютувати в 2021 році. Якщо проект буде реалізований, він може запозичити деякі стилістичні елементи у концепт-кара Estoque, який був представлений в 2008 році. Тоді розробка серійної версії цього прототипу була зупинена через початок глобальної економічної кризи.

Lamborghini планує випустити суперкар Aventdor наступного покоління, який збереже атмосферний двигун V12. У компанії відзначили, що у подібного мотора як і раніше «дуже великий потенціал».

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook