Автоновини

BMW, Daimler, VW і Ford створять європейську мережу електрозаправок

Фото: Ionity

Німецькі компанії і американський концерн оголосили про початок будівництва європейської мережі швидких зарядочних станцій для електрокарів.

Німецькі компанії BMW, Daimler, Volkswagen і американський Ford оголосили про створення консорціуму Ionity, який займеться розробкою і будівництвом європейської мережі швидких зарядочних станцій для електрокарів. Про це повідомляється на сайті проекту.

На даний момент до експлуатації готове вже 20 електрозаправок в Німеччині та Норвегії, відстань між кожними з яких становить 120 кілометрів. На початку наступного року їх кількість збільшиться до 50, а до кінця 2018 року – до 100. До 2020 року партнери планують запустити близько 400 станцій.

Електрозаправки потужністю 350 кВт працюють за єдиним європейським стандартом Combined Charging System (CCS), який на даний момент використовується автомобілями I-сімейства BMW, а також Volkswagen e-Up і e-Golf. Надалі CCS зможуть використовувати майбутні електрокари Ford і Mercedes-Benz (лінійка EQ).

При цьому, електричні автомобілі PSA Group, марки Nissan і компанії Tesla Motors не можуть підзаряджатися за стандартом CCS.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook