Автоновини

Tesla зафіксувала найбільший збиток в історії

Фото: Tesla

При цьому виручка компанії за минулий квартал досягла 2,98 млрд доларів. Рік тому цей показник дорівнював 2,3 млрд доларів рік.

Компанія Tesla за підсумками третього кварталу поточного року зафіксувала рекордні збитки в розмірі 619,4 млн доларів. Це найгірший показник американського автовиробника за всю історію, повідомляє Wall Street Journal.

При цьому виручка компанії за минулий квартал досягла 2,98 млрд доларів. Це перевищує прогнози фахівців. Рік тому цей показник дорівнював 2,3 млрд доларів рік. Таку динаміку експерти пов’язують  з ростом продажів електричних кросоверів Model X.

Раніше американська компанія визнала, що випуск нової моделі Model 3 поки відстає від прогнозів. Так, Tesla за звітний період змогла зібрати лише 260 машин, хоча очікувалося, що з конвеєра зійде 1,5 тисячі автомобілів. При цьому в офіційному повідомленні компанії це не стали пов’язувати з проблемою з постачальниками.

«У нас немає фундаментальних проблем з виробництвом або ланцюжком поставок Model 3. Ми розуміємо, що потрібно виправляти, і ми впевнені в тому, що в найближчому майбутньому всі питання будуть вирішені», – раніше заявив глава Tesla Ілон Маск.

Tesla Motors, яка орієнтована на виробництво електромобілів, заснована в 2003 році. З 2008 року компанія  поставляє на ринок спортивну машину Tesla Roadster. У 2012 році компанія представила седан Model S. Штаб-квартира виробника знаходиться в місті Пало-Альто, Каліфорнія. Штат компанії налічує більше двох тисяч чоловік.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook