Автоновини

КрАЗ створив найсучаснішу і броньовану новинку

Черговою новинкою ПрАТ «АвтоКрАЗ» доповнило лінійку своєї броньованої техніки.

На замовлення ГСЧС був розроблений спеціальний автомобіль КрАЗ-6322 ПМ-В (піротехнічна машина важкого типу). Він призначений для оперативного прибуття до місця виявлення вибухонебезпечних предметів, перевезення спеціального майна, спорядження, вибухових речовин і засобів підриву, забезпечення робіт з розмінування, завантаження, розвантаження вибухонебезпечних предметів та транспортування їх до місця знищення.

Аналогічний автомобіль був виготовлений в минулому році на базі повнопривідного автомобіля КрАЗ-5233ВЕ, проте в порівнянні їх функціональних якостей і конфігурації попередник значно поступається нової спецмашині. Численні опціонні «навороти», серед яких камери переднього і заднього огляду, відео реєстратор з відповідними моніторами в кабіні, сигнально-гучномовний пристрій, електричний підігрів дзеркал заднього виду, штатна кліматична установка тощо. Серед відмінностей – і наявність вантажного відсіку, відокремленого від відсіку спецобладнання броньованою перегородкою, що витримує обстріл в горизонтальній площині патронами класу захисту ПЗСА-6.

Кабіна – броньовані, двомісна, клас захисту ПЗСА-4. Обладнана кулестійким склом з підігрівом і таким же рівнем захисту, як і на відповідних конструкціях корпусу. Кабіна обладнана двома люками в верхній частині, сидіннями з ременями безпеки.

Кран-маніпулятор – PALFINGER, з механічним приводом і тяговим зусиллям 12 тонн, додатково обладнаний камерою огляду з передачею зображення на монітор в кабіні. Управління краном-маніпулятором здійснюється за допомогою дистанційного пульта з відстані 10 м.

Такі піротехнічні спецмашини, оснащені найсучаснішим обладнанням, дуже актуальні на сході країни для очищення землі Донбасу від смертоносних вибухових пристроїв, які в достатній кількості ще зберігаються на полях, в лісах та населених пунктах сходу країни.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook