X

У Раду подали законопроект, який може суттєво полегшити життя водіям

Безпека дорожнього руху в великих містах часто більше залежить від зібраності і концентрації водія, ніж від будь-яких інших чинників. Відволікся – «наздогнав» попереду проїзжаюче авто, або, що ще гірше, повіз на капоті пішохода. Крім традиційних подразників у вигляді мобільних телефонів, сніданків, кави, пасажирів і т.п., увагу водіїв часто відволікають елементи зовнішньої реклами, якою буквально обвішані стовпи і будинки будь-якого великого міста. Тепер ситуація може зміниться, пише Autonews.

Відповідно до законопроекту, який наданий на обробку профільному комітету Верховної Ради, зовнішня реклама в населених пунктах буде значно обмежена. Так, згідно із законопроектом «Про зовнішню рекламу» №2702д, зовнішня реклама повинна бути тільки українською мовою, вона не повинна створювати небезпеку для дорожнього руху, а мінімальна можлива відстань між біг-бордами буде законодавчо обмежена.

Крім того, будуть заборонені багато видів реклами, яка сьогодні процвітає в українських містах. Зокрема, незаконно буде розміщувати рекламу поруч із залізничними переїздами, на опорах дорожніх знаків і світлофорів, на пішохідних і велосипедних доріжках, на пам’ятках архітектури. Поза законом виявляться переобладнані під рекламні носії транспортні засоби або причепи до них.

За словами заступника міністра економічного розвитку і торгівлі Максима Нефьодова, «під час обговорення законопроектів були враховані інтереси міст, бізнесу, рекламодавців, депутатів, поліції і дорожників, перевізників та девелоперів.

Так, якщо законопроект буде прийнятий, в області зовнішньої реклами будуть прозорі правила видачі дозволів відповідно до ЗУ «Про адміністративні послуги», це можливість проведення конкурсів, а мерії затверджувати схеми розміщення реклами «.

«Нарешті, міста повинні стати більш красивими, а до 50% існуючого« шанхаю »має бути знесено. Інвестори отримають прозорі і стабільні правила роботи. Коротше кажучи, років через два після прийняття має настати візуальне поліпшення », – заявив Максим Нефедов.
Крім того, кошти від розміщення реклами на будинках зможуть отримати ОСББ та власники будівель, а міста зможуть на них поліпшити інфраструктуру.

Поділитися цим!
Антон Кучепінков:
Related Post