Автоновини

Fiat 500 зобразили на монеті 5 євро

Фото: La Stampa

Партію особливих монет карбували в Італії в честь 60-річного ювілею маленького хетчбека. Всього буде випущено 4000 особливих грошових знаків.

Італійський державний монетний двір випустив партію монет номіналом 5 євро із зображенням компактного міського хетчбека Fiat 500. Монету викарбували на честь 60-річного ювілею моделі, повідомляє газета La Stampa.

На аверсі грошового знаку зображений оригінальний хэтчбек зразка 1957 року, а на реверс нанесли зображення автомобіля нинішнього покоління. Дизайн монети був підготовлений головним гравіювальником Клаудией Момони. Всього буде випущено 4 тис. таких монет, кожна з яких обійдеться в 40 євро.

Нинішнє покоління моделі в останній раз оновлювалося два роки тому. Після рестайлінгу Fiat 500 отримав приблизно 1800 змін в дизайні екстер’єру і салону. Зокрема, хетчбек обзавівся видозміненими фарами головного світла, іншим переднім і заднім бампером, а також вдосконаленою мультимедійною системою з новим п’ятидюймовим сенсорним дисплеєм.

У Україні Fiat 500 пропонується з єдиним 1,2-літровим чотирициліндровим бензиновим двигуном, що розвиває 69 к.с. і 102 Нм крутного моменту, за ціною від 389 900 грн.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook